Maatschappelijk verantwoorde incasso voor verhuurders

Als verhuurder van woningen bent u niet weg te denken uit onze maatschappij. U zorgt – uiteraard tegen betaling van de huur – voor één van de eerste levensbehoeften van de mens, namelijk een dak boven het hoofd. Door schuldenproblematiek en de gevolgen van de coronapandemie komen huurachterstanden met regelmaat voor. Graag helpen wij u op een maatschappelijk betrokken manier met uw huurincasso.

Huurincasso

Om de huurachterstand te incasseren nemen wij altijd eerst contact op met uw huurder om te kijken of wij een minnelijke regeling kunnen treffen. Indien noodzakelijk overleggen wij met schuldhulpverleners of bewindvoerders om tot een oplossing te komen. In eerste instantie is ons primaire doel het vinden van een passende oplossing, waarbij de huurachterstand niet verder oploopt. Ontruimen van de woning is niet onze insteek.

Huisbezoek

In het minnelijke traject kunnen wij ook voor u een bezoek brengen aan de huurder om te achterhalen wat de redenen zijn van het niet betalen. Wij hebben in de praktijk gemerkt dat dit voor u als verhuurder veelal beter werkt dan dit allemaal zelf te verzorgen.

Huurachterstand

Als de huurachterstand drie maanden of meer is kunt u ervoor kiezen om de huurovereenkomst te laten ontbinden. Wij kunnen dit traject volledig voor u verzorgen en daarbij ook – als het niet anders kan – de ontruiming voor u uitvoeren, zodat u volledig wordt ontzorgd.

Overlast

Als uw huurder voor overlast zorgt, bijvoorbeeld geluidsoverlast, stankoverlast of hennepteelt, kan dat een reden zijn om de huurovereenkomst te laten ontbinden. Wij kunnen u hierbij adviseren in de opbouw van een dossier waardoor de rechter in staat wordt gesteld om de kwestie goed te kunnen beoordelen. Na vonnis kunnen wij ook de volledig ontruiming voor u verzorgen zodat u snel weer over de woning kunt beschikken.

Maatschappelijk betrokken incasseren

Huurincasso doen wij altijd op een maatschappelijk betrokken manier en in samenspraak met u. Samen met u stellen wij een plan op voor de huurincasso dat past bij uw organisatie en doelstellingen. Wij behandelen uw huurders altijd met respect en communiceren helder en transparant met u en uw huurders. Ook nemen wij effectieve maatregelen om onnodige kosten te voorkomen. Via het klant-debiteuren portaal op onze website kan uw huurder veel zaken online regelen, waardoor de kans van slagen hoog is tegen zo laag mogelijke kosten.

Samenwerken?

Wij willen graag met u samenwerken! Daarom komen wij graag in contact met u om inzicht te geven in de wijze waarop wij u kunnen ontzorgen. Het enige wat u hoeft te doen is contact met ons op te nemen. Gerechtsdeurwaarder Ron de Klerk komt dan bij u langs om kennis te maken en om met u te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.